Veecard

Martin Smith

226 Elwyn Street, New York, NY 10005

Du bør bli en selger!

29. april 2012, by Ingar Harsvik, category Penger

Jeg får ganske ofte spørsmål fra folk jeg ikke kjenner om hvordan de skal starte opp å tjene penger via, eller med, internett. Som jeg skrev i en tidligere post er det ikke anbefalt å satse på en affiliatemodell, og da særlig ikke hvis du ikke er godt over gjennomsnittet intressert i webutvikling generelt. Så hvordan kan man da egentlig enklest starte opp med å tjene seg noen ekstra kroner på sin fritid? Svaret er rimelig enkelt. Bli en selger!

For det første ligger det en latent selger i oss alle, selv om du ikke vet det selv. Er du i utlandet, eller på et marked/martna/messe i norge pruter du på varer og tjenester. Skal du selge bil vil du ha mest mulig igjen for bilen. Skal du kjøpe bil vil du betale minst mulig. Du leter etter det billigste alternativet når du skal velge bank og strømleverandør. En eller flere av punktene jeg har nevnt passer sikkert på deg og da har du kvaliteter i deg for å bli en rimelig bra salger faktisk. For det andre er det faktisk en skrikende etterspørsel etter selgere, og da kanskje først og fremst selvstendige selgere som ikke har avtale med, eller jobb, i annet spesifikt firma. Ved å være selvstendig står du også rimelig fritt til å selge de produktene du selv ønsker og gå inn i avtaler med de du selv ønsker.

Det er overhodet ikke vanskelig å starte som selvstendig selger. Start gjerne med telefon som verktøy. Hvis du ikke er særlig komfortabel med telefon som verktøy kan du enkelt skaffe deg litt erfaring på egen hånd. Sett deg ned og utform et spørreskjema som omhandler nærområdet ditt. ta deretter fatt i telefonkatalogen og ring rundt til områdets innbyggere og spørr om de spørsmålene du har utformet. På denne måten får du erfaring med telefonen som redkap, uten at du trenger å gjennomføre salg eller lære inn salgsteknikker. Salgsteknikker kommer etterhvert, men også her finnes det mye god informasjon på internett. Likevel kan du ikke lese deg til å bli en god selger på telefonen. Les litt og gå deretter kjapt over til å ringe. «Just do it»!
I starten kan det hende det kan føles litt vanskelig å få oppdrag. Det er i bunn og grunn ikke det. let deg frem til noe du selv ønsker å selge. Ta kontakt med de som selger det og ta en telefon til disse for å høre om du kan få en provisjonsavtale med dem. Hvem ønsker ikke å selge flere av sine produkter?

Ett siste punkt er at du etter oppstarten bør registrere deg et firma, slik at du får dette inn i skikkelige former. Hvem vet? kanskje du om ett år eller to tjener såpass mye på denne «hobbyen din» at du bestemmer deg for å gå over til å bli selger på fulltid?
Da kan det være greit å allerede vite hvordan du ordner med ting som forskuddsskatt, momsoppgjør, fradrag m.m.
Du kan veldig enkelt opprette deg et enkeltmannsforetak via altinn. Det koster heller ikke noe som helst å opprette et slik foretak.
Du vil også virke mer seriøs hos dine oppdragsgivere hvis du har et eget firmanavn med et eget organisasjonsnummer.
opprett deg derfor et eget firma, jo før jo heller.

Så, ønsker du å forsøke å spe på din inntekt kan du forsøke å bli en selger. Det er enkelt å starte opp. Du har nærmest et uuttømmelig marked med kunder (telefonkatalogen) og du kan etterhvert tjene rimelig godt hvis du liker det du gjør.
Husk å alltid være positiv og vær også litt kritisk til hvem du inngår avtaler med. Jeg vil på det sterkeste fraråde deg å inngå avtaler med de som selger katalogoppføringer, selv om de sikkert frister med både gull og grønne skoger.
Selg produkter du selv er komfortabel med å selge. Bruker du selv produktene er det enda bedre, men ingen forutsetning. Mange vil nok sende deg vareprøver om du skal selge, slik at du får førstehåndskjennskap til produktet du skal selge.

Håper du hadde nytte av denne posten, særlig hvis du er på utkikk etter å tjene mer penger, ønsker en ekstrainntekt eller rett og slett ikke har noe annet valg enn å skaffe mer penger.

Har du selv erfaring fra det å være selger har du kanskje flere tips å komme med som andre kan dra nytte av.
Skriv gjerne i kommentarfeltet under, slik at andre også kan dra nytte av din erfaring som selger.

So, what do you think ?

  • CommentLuv badge