Veecard

Martin Smith

226 Elwyn Street, New York, NY 10005

Fredagshygge – på tide med sommer

27. april 2012, by Ingar Harsvik, category Ferie & Fritid

jaggu sa jeg smør. Værgudene kan til tider være noen ondskapsfulle jævler. Uka før påske var jo nesten det man kan kalle for sommerlig. Med over 20 varmegrader, sol og flott vær. Men, som vi alle vet var det bare terging, for det holdt seg ikke akkurat. Surt vær, frost og til og med snø har preget tiden etter påske. Nå som kalenderen snart viser mai er det på tide å forvente seg noe bedre vær. Storm har da også sagt at fra og med lørdag skal det faktisk bli bedre vær (selv om yr ikke er helt enig). Derfor er det på tide med litt sommerlige retter, drikke og musikk. Av musikk denne gangen byr jeg på noen traller som for meg får tenkene til å svirre til en strand, med en parasolldrink og dertil hørende deilig sjømat.
Alle er sikkert ikke enig i at musikkvalget kan assosieres dithen (noen vil vel kanskje til og med assosiere noe til et røykfylt rom med en masse skumle rastaflettede menn som sitter og preiker tull), men det er bare å komme med egne forslag i kommentarene under posten.

Mat ja. hvis værgudene står oss bi tenkte jeg at vi på lørdag kunne grille.
Fisk er en ypperlig råvare å grille.
Glem alt dilldallet du leser om i alskens kokebæker og prøv deg frem til du finner både fiskesort og hvordan du tilbereder den slik at den passer din gane.
Sølvfolie er en hjelp i næden når det gjelder grilling av fisk. Å grille fisken rett på rillene blir bare griseri og er forbeholdt de som forsøker å ta fagbrev hos det norske matlagingslauget.
Selv liker jeg å blande stykker av hvitfisk og kaster dette sammen inne i litt sølvfolie.
Salt og paper er trofaste følgesvenner. i tillegg benytter jeg noe lime, hvitløk, stilker med sommerløk og pakker små kvaster med brokkoli inn i forpakningen.
Kast det på grillen og la det godgjøre seg til det er ferdig.
Det er også liten sjanse for å overkoke fisken på dette viset (ved å overkoke blir fisken tørr), da den ligger å surrer i egen saft (ugh…det hørtes litt vulgært ut).

Som drikke velger du det du liker.
unngå brennevin. Man skal kose seg denne helgen, ikke bli bråfull.
Vin, øl, rusbrus eller vann(!) er gode valg.
Velg det du selv liker. Drit i vin og ølkjennerne som absolutt skal ha deg til å drikke hist til dette og der til datt.

Håper da at du får en flott helg.
En-D’joy 🙂

So, what do you think ?

  • CommentLuv badge