Veecard

Martin Smith

226 Elwyn Street, New York, NY 10005

Dameparfyme og Herreparfyme

30. mai 2012, by Ingar Harsvik, category Ferie & Fritid

Det er sikkert logisk at man til hverdags benytter en parfyme man selv liker dunsten av. Man er tross alt nærmest seg selv og det kan ikke være morsomt å gå rundt i mange timer av døgnet og lukte noe man ikke liker lukten av. Helt logisk.
Men, det som forundrer meg litt er at både vi kara og fruentimmere faktisk tror at den flotte lukten man har plukket ut skal ha samme virkning på andre, og ikke minst, det motsatte kjønn?
Hvorfor benytter damer dameparfyme og herrer herreparfyme? Jo, damer liker lukten av dameparfyme og herrer liker lukten av herreparfyme (rett under dunsten av whiskey, friskt øl og gammel mannssvette, for de som spiller fotball).
Da er vi kommet dithen at vi står på badet en fredgskveld i fuyll brunst og gjør oss klar til å sjekke strøket med håp om å få snelle inn ett fruentimmer eller et mannebein. Hva i all verden er da logikken i at damer bruker dameduft og menn mannsduft?
Vil ikke det logiske vært for en mann å benytte dufter som damer faktisk liker og foretrekker?, altså, damespray? Og da selvsagt vica versa for damene.
Personlig synes jeg damespray er, om ikke akkurat frastøtende, så kvalm, altfor søt og helst noe man kunne assosiert med å drikke sukkervann i en blomstereng. Altså, ikke akkurat noe som får hormonene til å slå ut i full blomst i et intimt lokale en midtsommersnatt.
Kan det også være at damer faktisk ikke synes herrespray er det helt store afrodisika, eller er det kanskje noen som liker duften av noe som mest av alt minner om garderoben på en fabrikk, pissoaret i et bilverksted og omkledningsrommet hos det lokale bedriftsfotballaget?

Jeg skjønner ikke helt tankegangen bak at menn spruter seg ned med herrespray og damer med damespray når de skal ut å sjekke det motsatte kjønn (kjører men i sidesporet kan det jo selvsagt være forståelig, så lenge man ikke ser etter den feminine homse eller den maskuline lesba). Damer liker jo damespray og menn liker herrespray. Hvorfor ikke tilby det motsatte kjønn det de liker neste gang du skal ut på sjekker’n?
For at overgangen ikke skal bli så stor til å starte med finnes det flere unisexdufter, f.eks. har nivea kule og milde unisexdufter som sikkert passer for begge kjønn.

Vær litt logisk. Skyld ihvertfall ikke på duften neste gang det ikke blir noe på deg etter en heftig natt på byen.
Tær du ikke tenke litt ut av boksen kan du da jaggu bare sitte der og forbanne sprayboksen som er fastankret i toalettskapet.

2 Comments

 1. Daniel |

  Haha! Veldig sant. Synes folk som lukter veldig sterkt av dagligvareprodukter ofte blir litt kvalmende. Jeg har ikke parfymeallergi eller noe, men jeg må si at det ikke er så komfortabelt å være i nærheten.
  Daniel recently posted..8 tips til eksamen i EnglandMy Profile

  Svar
 2. Tonny |

  Du har helt rett. Alle elsker seg selv høyest og dermed burde man finne ut hvilken parfyme den dama/karen man er ute etter bruker. Litt vanskelig uten å sjekke badet deres kanskje, men dog.

  Svar

So, what do you think ?

 • CommentLuv badge